Kokosinis ispaninių šalavijų pudingas su pasiflorais
Ispaninių šalavijų pudingas puikus pusryčiams arba kaip užkandis – ispaninių šalavijų sėklose gausu skaidulų, magnio, kalcio, fosforo bei omega-3 riebalų rūgščių. Pasaldintas klevų sirupu, pudingas tampa desertu. Tai mano mėgstamiausias ispaninių šalavijų pudingo variantas – išbrinkęs kokosų piene (ieškokite creamy užrašo ant etiketės, bet atidžiai perskaitykite sudėtį, nes į kokosų pieno gaminius dažnai būna įmaišyta ne tik konservantų, bet ir pieno miltelių). Kartais tokį pudingą paskaninu natūraliu kokosų jogurtu, tačiau Lietuvoje dar neteko rasti kokybiško, tad, jei vartojate pieno produktus, galite bandyti įmaišyti graikiško jogurto.
2 porcijoms reikės:
Ispaninių šalavijų (chia) sėklų: 6 valg. š. – 67g
Kreminės konsistencijos riebaus kokosų pieno: 6 valg. š. – 90g (ir šiek tiek patiekti)
Augalinės kilmės pieno (avižų / ryžių / migdolų): 1 ir 1/4 stiklinės – 325g
4 pasiflorų
1 didesnio banano
Skrudintų kokosų drožlių
Gervuogių ar kitų uogų
Klevų sirupo (jei norisi saldžiau)
Kelių šaukštų kokosų arba graikiško jogurto (nebūtinai)
Kaip gaminti?
Ispaninių šalavijų sėklas sumaišyti su kreminės konsistencijos kokosų pienu iki vientisos masės. Po poros minučių įmaišyti avižų ar kitą augalinės kilmės pieną. Palikti sėklas išbrinkti šaldytuve, po pusvalandžio gerai išmaišyti (geriausia pernakt, kad sėklos labiau išbrinktų), tačiau galima valgyti jau po poros valandų.
Patiekti gerai atšaldytą. Padalinti į du indelius, įpjaustyti bananą, dėti uogas, šaukšteliu išimti pasifloros tyrę ir pilti ant pudingo, barstyti kepintas kokosų drožles, jei reikia – įpilti šlakelį klevų sirupo. Jis ypač dera su kokosų pienu.
Daugiau skanių ir sveikų patiekalų receptų rasite Julijos Steponavičiūtės maisto tinklaraštyje www.kitchenjulie.com
Nuotraukos - J. Steponavičiūtės